Diccionari biogràfic de dones
Consultes
[ Llista de biografies     
Fitxa biogràfica:

Magdalena Humbert Villalonga

Identificació:Mestra
Data de naixement:octubre de 1880
Data de defunció:1965
Nascuda a:Maó
Menorca
Lloc de defunció:Maó
Menorca
Llocs de vinculació:Menorca
París
Condició Socio-Econòmica:
 • Activitat_Lliberal
  mestra
Condició Jurídico Etnica:
  Biografia:

  Va néixer a Maó. El 1899, als dinou anys, va obtenir el títol de mestra de primera ensenyança elemental. El mateix any fou nomenada mestra interina de l'Escola Pública de Nines de Mercadal, càrrec que desenvolupà fins el 1902. No obstant això, el 1901 fou pensionista de La Pureza, on solia passar les seves vacances a Manacor i a Valldemossa; els estius els passava a Maó amb la seva família.

  Per ampliar coneixements de francès passà alguns estius a París.

  El 1903 va aconseguir el títol de mestra de primera ensenyança superior i tornà a Maó. En aquesta data va encarregar-se de la secció de nines del Col·legi Sant Tomàs d’Aquino del qual fou subdirectora molts anys. Quan mor Mateu Fontirroig, cèlebre mestre i director fins el 1931, el centre passà a la direcció de Magdalena. Ella el regentà fins a l'octubre de 1955. S'impartien clases de primària a nins i nines i classes de repàs de segona ensenyança corresponents a les assignatures de l'Institut de Maó.

  Magdalena era considerada molt bona mestra i la seva tasca docent no acabà amb la seva jubilació als 75 anys, sinó que va seguir l'exercici de la seva professió a casa seva donant classes de repàs fins els 81 anys.

  En reconeixement a la seva dedicació com a mestra, el 1973 l'Ajuntament de Maó posà el seu nom a la guarderia de l'Avinguda Fornells.

  Obra:
  Fonts orals:
  Fonts documentals, libràries i arxivístiques:
  Fonts iconogràfiques:
  Fonts bibliogràfiques:

  Canut, María Luisa; Amorós, José Luis (2000). Maestras y libros (1850-1912). La primera Normal femenina de Baleares. Palma de Mallorca: Universitat de les Illes Balears, Institut Menorquí d’Estudis.

  Arxius adjunts:
  Autor de la fitxa:Catalina Escarrer Bauzá
  Darrera modificació:2010-10-02 19:59:02