Diccionari biogràfic de dones
Consultes
[ Llista de biografies     
Fitxa biogràfica:

Bab Truyol Clar

Identificació:Fotògrafa, empresària
Data de naixement:s. xx
Data de defunció:s. xx
Nascuda a:Palma
Lloc de defunció:Palma
Llocs de vinculació:París
Condició Socio-Econòmica:
 • Activitat_Lliberal
  fotògrafa
 • Activitat_Lliberal
  empresària
Condició Jurídico Etnica:
  Biografia:

  Filla del fotògraf, empresari i realitzador de cinema pels anys 1900 Josep Truyol i Otero i de Catalina Clar. Des de ben petita va viure molt d’a prop el món de les càmeres de fotografia del seu pare i ella tota sola o amb els seus germans posaven per al seu pare en estampes familiars.

  Bab Truyol va estar molt interessada per la imatge i també ella desenvolupà una tasca amb càmeres fotogràfiques. Li agradava sortir d’excursió i plasmar en imatges allò que veia i així anava escrivint la seva pròpia historia i la del seu entorn.

  Del seu pare va heretar a part de la passió per la fotografia, la tasca comercial, ja que amb el seu germà continuaren amb el negoci del seu pare a la seva mort el 1949, regentat al local del carrer de la Marina situat a l’Hort del Rei i després traslladat al carrer Peraires de Palma.

  La seva labor va ser molt valenta en determinats moments perquè quan va acabarla Guerra Civil, ella agafava la informació que arribava d’Europa i sobretot del que succeïa als camps de concentració i l’escampava per tal que tothom sapiguès el que estava passant en el panorama internacional.

  Obra:
  Fonts orals:

   

  Fonts documentals, libràries i arxivístiques:
  Fonts iconogràfiques:
  Fonts bibliogràfiques:Aguiló, C. (1987). Josep Truyol. Fotògraf i cineasta 1868-1949. Palma de Mallorca. Miquel Font Editor.
  Arxius adjunts:
  Autor de la fitxa:Araceli López-Tello Fernández
  Darrera modificació:2010-09-25 20:12:29